tiistai 11. marraskuuta 2014

H-hetki lähestyy

Tänään sain kuulla, että Routamieli on tullut painosta ja saan omat kappaleeni parin päivän kuluttua. Ulospäin olen kaiketi onnistunut vaikuttamaan aika rauhalliselta, sisäisesti tunteet vellovat jossain epäuskoisen ja kaiken kieltävän välimaastossa. Kuinka sitten voi yrittää selvitä viimeisistä päivistä ennen kuin saa todistusaineiston käsiinsä ja voi todeta, että kyllä, siitä tuli kuin tulikin kirja?

1. Ulkoile
Sääntöni numero yksi. Marraskuun säät eivät siihen kannusta, mutta säästä piittaamaton koirakaksikko pakottaa ulos. Raitis ilma tekee hyvää, kunhan vain on sellaiset kengät, että varpaat pysyvät kuivina.

2. Juo teetä
Toinen vakioneuvoni kaikkiin ongelmiin. Aina on hyvä hetki teelle. Se lämmittää sormia ja rauhoittaa mieltä. Näin marraskuulla voimakkaasti maustetut teet ovat nousseet suosikeiksi. Chai latte (tällä hetkellä ilman maitoa), sekä mustikalla tai lakritsilla maustetut mustat teet ovat huvenneet vauhdilla.

3. Aloita projekti
Kirjoita NaNoWriMoa, vaikket siihen ajatellutkaan osallistua. Muista kiroilla joka ilta sitä, ettet taaskaan saanut yhtään ylimääräistä sanaa varastoon, sillä nettisivut veivät liikaa huomiota.

4. Aloita toinenkin projekti
Kyllä, yksikään järkevä kirjailijanalku ei tyydy yhteen hommaan. NaNoWriMon lisäksi kannattaa ryhtyä kirjoittamaan gradua.


Lopputuloksena voi huomata, että hämmennys kirjan valmistumisesta ei kadonnut minnekään. Kaikki tuntuu edelleen epätodelliselta, ja samalla jännitys syö: kohta se on lukijoilla, mitä siitä pidetään. Sitten ei auta kuin vetää syvään henkeä ja astella eteenpäin. Kyllä se siitä. Joskus.

2 kommenttia:

  1. Oho, kommenttini tulee vähän jäljessä, mutta tsemppiä (no, vielä saat jännittää vastaanottoa ja lukijoiden kommentteja). :) Minäkin vannon ulkoilun ja teen nimeen. Projektiksi kelpaa muun puutteessa esim. kirjan lukeminen tai siivoaminenkin. Ja nyt puhun yleisestä levottomuudesta, odotuksesta ja stressitä. Julkaisukaaoksesta kun ei ole kokemusta. :)

    Vau, vielä kerran, onnea sinulle ja Routamielelle. :)

    VastaaPoista
  2. Olen jo päässyt Routamielessä alkuun ja voi kun sitä on ihana lukea!

    VastaaPoista