tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kevätsiivous

Se alkoi viattomasti. Mieleen muistui vuosia aiemmin luettu artikkeli siitä, että likaiset ikkunat vähentävät huoneeseen sisälle pääsevän valon määrää merkittävästi. Ja kyllähän likaiset ruudut häirinneet jokaisena iltapäivänä, kun aurinko on kääntynyt paistamaan sisään. Ikkunat on siis pestävä. Se on nopea juttu. Erityisesti jos on nokkela ja pesee vain huoneilmaa ja ulkoilmaa vasten olevat pinnat. Turha jokaista on pestä, sillä siitepölykauden jälkeen ne on kuitenkin pestävä uudestaan. Tässä vaiheessa olisi pitänyt tehdä järkevästi, pakata tietokone matkaan ja painua kirjastoon tai kahvilaan töitä tekemään.

Ihan totta, viisi ikkunaa ei vie paljon aikaa. Kerrankin pienestä asunnosta on hyötyä. Urakan päätteeksi aurinko pääsee aivan eri tavalla asuntoon. Myös kaukaisimpaan kylpyhuoneennurkkaan, jossa on edelleen kuraroiskeita koirien jäljiltä, vaikka kuratassujen kanssa ei ole tarvinnut leikkiä yli viikkoon. Jos nyt sitten pesisi vielä kylppärin, vaikka viikkosiivouspäivä on yleensä ollut pari päivää myöhemmin. Imurointikin on nopea juttu, sitten on siivottu tältä viikolta. Siinä vaiheessa, kun löysin itseni pää roskiskaapissa jynssäämässä tahroja seinämästä, totesin, että tässä sitä taas ollaan. Kuinka pitkään voi syyttää kevätaurinkoa siitä, etteivät sormet pysy näppäimistöllä?

Miksi jostain kirjoitusprojektista muodostuu niin vaikea, ettei siihen halua ryhtyä? Kirjoitan edelleen graduani, siksi minulla on niin vähän kerrottavaa kirjoittamisesta. Aineistoni ja lähdekirjallisuuteni suoraan kertoo, mitä pitäisi kirjoittaa. Silti projekti tuntuu vaikeammalta kuin yksikään teksti aiemmin. Jopa niinkin, että mieluummin siivoaa. Oli miten oli, kotona on nyt puhtaampaa kuin aamulla, mutta gradu ei edennyt iltapäivän aikana rivilläkään.

Millä keinoin muut lykkäävät vaikeaksi kokemiaan töitä?

6 kommenttia:

 1. xD No sait sentään ikkunat pestyä, nimim. enpä ole kohta kolmeen vuoteen pessyt omiani. Siivoaminen on kyllä hyvää välttelyä, samoin kaupungille (ilman konetta) lähteminen ja leipominen. Kaunokirjallisuus on myös hyvä tapa vältellä tieteellistä kirjoittamista (olisi yksi esitelmä viikon päästä ja hyvin vaiheessa vielä).

  Tsemppiä gradun kanssa! Minulla tieteelliset projektit ovat yleensä helpottaneet, kunhan pääsee sopivaan vauhtiin. Ei auta kuin ruoskia itsensä hommiin, tai lahjoa, miten vain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen on myös hyvä! Syyspuolella tuli tehtyä ruisleipää, nyt sämpylöitä.

   Kaunokirjallisuuden olen sulkenut jo yhtälöstä. Päätin, ettei proosaa kirjoiteta ennen kuin gradu on valmis. Toistaiseksi se on pitänyt.

   Ja kiitos :) Kyllä tämä vielä voitetaan.

   Poista
 2. Siivoaminen on todella hyvä tapa vältellä asioita! :) Aurinko paistaa kyllä siihen malliin, että ikkunat tosiaankin olisivat pesun tarpeessa, vaikka kohta kaikki on kauhean näköistä, koska pihalla kasvaa valtavia koivuja, joten ikkunoiden pesu on melkein turhaa...

  Kun kirjoitin gradua, kävin joka paika yliopistolla syömässä ja samalla kirjoittelemassa gradua. Kyllä se sitten jotenkin valmistui. Varmasti sinunkin gardustasi vielä tulee oikein hyvä! Tsemppiä. :)

  (Minulla kirjallisuudenopiskelijana oli tosin se hyvä puoli, että sain lukea lähdeaineistoksi kaunokirjallisuutta, joten siitä ei tarvinnut luopua kokonaan tieteellisen kirjoittamisen ajaksi. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä valmistu :D Minäkin kirjoittelen yliopistolla, mutta minua harmittaa aina, että teen muualla töitä, jotka voisi hoitaa kotonakin, koska joudun jättämään koirat keskenään. On niillä onneksi toisensa.

   Poista
 3. Tammikuussa tein suursiivouksen ja tyhjensin kaapit roskiin, kierrätykseen ja kirpparille, kun minulla olisi ollut 2 vko lomaa kirjoittamiselle. Huomaan muutenkin helpommin kodin sotkuisuuden silloin, kun on joku aikataulullinen kirjoitushomma päällä. Pelaan myös mielelläni, kun ei pitäisi. ;)

  Minusta on ihan järkevää pitää kässärit pannassa gradun ajan. Kässärin ja gradun pomputtelu yhtäaikaa tekisi varmaan vaan helvetillisen stressin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi tehdä kaapeille sama! Tekisi hyvää puhdistaa koti kaikesta sellaisesta, mitä ei tarvitse. Yritän kuitenkin pantata sitä siihen, kunnes saan gradun pois alta :D

   Poista